ervaringen van onze passagiers

'Integratievaart' 2017

Esther

En weer gingen kinderen van de 'integratievaart' met glinsterende oogjes de lucht in..... Dank jullie wel!!

Ballonvaart 31-05-2017, Marian

Beste Niek,
Ben nog een beetje in de wolken!

Wat was het weer een geweldige ervaring om in zo'n mooie ballon over Limburg te varen! Een bijzonder prettige piloot en een mooie tocht,om nog lang van na te genieten! Dank je wel! 


Met vriendelijke groet, 

Marian Gans

Ballonvaart 31-05-2017, Sharon

Hallo Nic,

Super bedankt voor de geweldige ervaring gisteren.

Ik heb ongelofelijk genoten en vind t een geweldig initiatief om dit voor mensen met een beperking te realiseren.

En met zoveel enthousiaste mensen lukt dat altijd. 

Vanochtend sloeg ik de krant open en zag een heel leuk artikel. 

Echt nogmaals geweldig en in ieder geval namens iedereen met een beperking...... BEDANKT, dat jullie dit mogelijk maken

Groet Sharon

Ballonvaart 23 september 2016, 'Integratie'

Glinsterende oogjes en héél véél vlinders in de buik…..

Zo was het toen vier van onze kinderen de tweede ‘integratievlucht’ mochten maken met Ballon de Blauwe Vogel. Even weg van alles, even rust, even iets unieks, even een lichtpunt……Maar zeker ook even een blijvende herinnering van ‘Once in a lifetime’.

De ‘integratievlucht’ is er voor kinderen die bij OBS de Regenboog en MBS de Poort onderwijs volgen in de reguliere groepen en de zogenaamde taalgroepen. In de genoemde taalgroepen wordt les gegeven aan asielzoekers kinderen. Vanuit beide soorten groepen kunnen kinderen deelnemen die het op dit moment hard nodig hebben om een oppepper te krijgen. Door de kinderen samen met elkaar deze ervaring te laten delen willen we zorgen voor een geweldige individuele ervaring maar ook een stap zetten richting de ‘integratie’ van deze kinderen op school.

Wij vinden het dan ook heel bijzonder dat onze kinderen deze kans geboden wordt en dat juist zij, dit mogen ervaren.

Dank jullie wel, namens OBS de Regenboog en MBS de Poort.

Ballonvaart 28 juni 2016, Guy

Dinsdag 28 juni in Cadier en Keer: Missiehuis.

We vertrokken rond 20.00 uur. De ballon moest eerst op worden geblazen. En toen moesten ze instappen en gingen we de lucht in. Maar eerst  moest een man aan een vlam treken de piloot was heel grapig.

De mensen waaren heel klein en in de lucht hoorde je honden en kerkklokken. En we gingen booven de school vaaren. En ik vont het het  mooiste uit mein leeven. De auto’s waaren heel klein en de weg ook. Ik vont het zo leuk.

Ik wil jullie bedanken voor de vlucht en veel succes. 

groetjes guy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ballonvaart 28 juni 2016, Maik

Varen met de luchtballon De Blauwe Vogel.

Dinsdag 28 juni 2016 heb ik een super dag gehad.

Ik werd verrast door mijn moeder.

Mijn moeder zij dat ik een ijsje kreeg maar dat was niet zo.

Maar toen ik daar was zei mijn moeder dat ik in een luchtballon ging staan.

Toen ik in een luchtballon stond en helemaal opgestegen was, zag ik een mooie landschap en mooie huizen met zwembaden en een vliegveld en een vliegtuig die ging landen. Toen we gingen landen was ik benieuwt waar we gingen landen. En we zijn in Duitsland geland. Ik had dit niet willen missen

Het was een super ervaring, iedereen bedankt

Groetjes Maik Geijsen. 

Ballonvaart 22 juni 2016, Fam. Hilkhuijsen

Ballonvaart De Blauwe vogel

Via stichting De Knoevel kregen wij de fantastische kans om met ons hele gezin mee te varen met Ballon De Blauwe vogel. En wat een ervaring! Vanuit een prachtige camping in Terziet werden we na een indrukwekkende voorbereiding uitgezwaaid door het nieuwsgierig publiek. Toen ons mandje de vaste bodem verliet konden we niks anders doen dan terug te zwaaien en genieten van de stilte daar boven in de lucht. Onze kinderen moesten van spanning plassen, maar eenmaal in de lucht werden ze overdonderd door het landschap, de kleine koeien, schapen en autootjes. Het was een ideale tocht, ik kan niet anders zeggen.

Toen het al bijna donker werd gingen we landen in een van de wijngaarden te Stokhem. Een prachtige landing, gecoördineerd door twee andere medewerkers van De Blauwe Vogel. Mooi! Nadat we met man en macht de hele ballon weer hadden ingepakt kregen we een luchtdoopcertificaat. Wat een fantastische ervaring. Wij willen dan ook uit het diepst van ons hart iedereen bedanken voor deze unieke ervaring.

Liefs Fam. Hilkhuijsen

Ballonvaart van 17 mei 2016, Abel, Ilona Stevens

Dinsdagavond 17 mei hadden wij de eer om mee te mogen varen. Opstijgen vanaf Cadier en Keer en we hadden totaal geen verwachting, wel spanning…

In een paar seconden de lucht in en we hebben genoten van de prachtige uitzichten. We vlogen over Valkenburg, het Adelante college konden we perfect zien, en de Valkenier die is zo groot vanuit de lucht niet. En over Wijnandsrade en het leuke was dat mijn stiefzusjes vanuit hun raam in Swier de luchtballon met ons er in over zagen komen. Over Hoensbroek, Brunssum over het vliegveld van Geilenkirchen alwaar we later een prachtige landing maakten in het veld. Van spanning was geen sprake meer.

Het was een ervaring om nooit te vergeten, veel dank aan de stichting en aan John de aeronaut.

Groetjes, Abel en Ilona Stevens

Ballonvaart van 9 september 2015, Raf, Carmen, Luca

Onze ballonvaart op woensdag 9 september was geweldig! Heel erg spectaculair en zeker voor herhaling vatbaar! Een aanrader eerste klas, met een super ervaren piloot! Ik denk dat ik voor de groep mag spreken over ‘een van de mooiste momenten van je leven’, en - letterlijk gezegd door de jonge ballonvaarder Ben die ook meemocht – ‘een droom die uitkomt’. Wij hebben een super tijd gehad in de lucht en het was een fantastische ervaring!

Raf Hendriks, passagier


Eindelijk was het zover!!! Het weer had een aantal keren niet meegezeten, maar nu was de lucht stralend blauw. Van Landgraaf naar Terlinden gevaren met zoonlief en twee jongens uit mijn klas en papa Dennie. Gezellig en spannend…… Onze piloot was geweldig leuk met de kinderen en we hebben genoten van de mooie uitzichten en landing op het uienveld. Lekker hobbelig!
We willen iedereen bedanken die dit mogelijk maakte voor ons en andere mensen. Super geweldig en echt een steuntje in de rug/oppepper in een moeilijke periode.

Carmen Derks, passagier


Ik en papa vonden het leuk in de luchtballon. Het uitzicht vond ik mooi en het was hoog.

Ik zag mensen paarden hazen en ook nog een roofvogel. En de landing vond ik spannend en waar landen we in een uienveld. Omdat onze piloot dacht daar ligt een mooi gras veldje. En hou we klaar waren met opruimen kregen we ook nog drinken van de piloot. En ook nog een diploma. 

Luca Zafarin, passagier

Ballonvaart 30 augustus met Zonnebloemballon


Verslag ballonvaart ALS-Patiënt Piet Giessen - zondag 30 augustus 2015 18:30 uur 

Op de laatste en warmste dag van het Preuvenemint zijn Marian, Arend-Jan en ik (Piet) te gast in de aangepaste ballon van de Zonnebloem om als ALS patiënt tot grote hoogte te worden gebracht, zoals de tekst op het mandje luidt. Tegelijk met de Zonnebloem ballon gaat ook de Blauwe Vogel de lucht in, de tweede ballon, waarin medewerkers van de ALS-stichting meevaren. Onder ruime belangstelling van familie en vrienden worden de ballonnen in gereedheid gebracht en luisteren wij naar de instructies van onze piloot. Hij is het type 'Hollandse lefgozer', die er prat op gaat al 16x Nederlands kampioen ballonvaren te zijn en volgend jaar meedoet aan de wereldkampioenschappen ballonvaren in Japan. Arend-Jan en ik zitten in een soort formule 1 stoeltje met dubbele gordels; Marian kan nog staan en gaat dus staande mee. Inclusief de piloot zijn we met zijn zevenen: elke patiënt met partner. (Judith van Piet, Meinhard van Marian en een kleinzoon van Arend-Jan).

Onze vertrekplek is het omzoomde grasveld bij het Missiehuis in Cadier en Keer. Er waait een licht briesje in Noord-Oostelijke richting, wat inhoudt dat we richting Heerlen gestuwd worden. Dat gaat vlotter als je gas geeft, nu letterlijk, want dan stijgt de ballon meer en vang je meer wind. De take-off verloopt goed maar voordat we het gebied verlaten horen wij in de mand de ohs .... en ahs ...... van de toeschouwersgroep beneden. Deze kreten worden geslaakt omdat onze piloot het blijkbaar leuk vond om nog even wat boomtoppen met de mand mee te pakken, wat er vanaf de grond nogal spectaculair uitziet en geluid maakt. De verdere tocht verloopt bijzonder rustig. Iedereen verwerkt op zijn/haar eigen manier de indrukken die ontstaan als de wereld beneden je aan jou voorbijglijdt. Terwijl de piloot er trots op is dat zijn hoogterecord 8000 m is (met zuurstof uiteraard), zijn wij naar schatting niet verder gestegen dan zo'n 100 m. Achter een bomenrij zijn we, rond 10 m boven de grond, zelfs stil blijven hangen omdat je daar geen wind meer vangt. Vanuit de ballon zijn de tafereeltjes beneden vredig en rechtlijnig. Veel mensen genieten op hun terrassen van de zondagsrust met wijn of koffie. De akkers en weilanden zien eruit als een landschapsschilderij. Terwijl wij de Blauwe Vogel met gezwinde spoed hoog boven ons richting Heerlen zien varen, rijden de materiaalwagen en enkele familieleden en vrienden op de weg mee om ons op te vangen bij onze landingsplek: een wei in Klimmen. De landing verloopt beheerst en kalm (na 45 min) en iedereen praat na over deze vaart terwijl de organisatie de ballon gaat opruimen. We drinken champagne op de geslaagde onderneming en sponsoren de piloot om zijn Japanreis mogelijk te maken. De Blauwe Vogel landt in Landgraaf.
 
Al met al kijken we terug op een mooie ervaring die voor herhaling vatbaar is. Daarbij dank ik iedereen die zich ingezet heeft om dit mogelijk te maken voor ons en hoop ik dat nog veel patiënten deelgenoot mogen zijn van zo'n belevenis.

Dank en groet, 
Piet Giessen

Ballonvaart 30 augustus 2015 met Zonnebloemballon

Beste heren van de organisatie van "De Blauwe Vogel" (beste Nic, Sef en Marcel), Ik wil jullie namens ons kookclubje hartelijk danken voor het mogelijk maken van de mooie ballonvaart voor Piet. Piet heeft door jullie inzet een van zijn ‘Bucketlist’ wensen kunnen laten uitkomen.

Gelukkig was het mogelijk om in de ‘Zonnebloemballon’ deze vaart te kunnen meemaken. We hebben mogen ervaren hoe Piet en zijn vrouw Judith een prachtige vlucht hebben gehad.

We hopen dat jullie met dit goede werk nog heel veel mensen onvergetelijke momenten kunnen bezorgen.


   

Ballonvaart 19 augustus 2015, Maud, Annette, Silvia, Tanja

Wat een mooie ervaring hebben zowel Bram als wij vandaag opgedaan.
Ik wil jullie daar ook heel erg voor bedanken.
Ook John en zijn volger.
Ook de afsluiting was weer een hele verrassing.
Echt heel super dat jullie dit doen voor onze kinderen.
En nog veel meer kinderen en/of volwassen met een ongeneeslijke of chronische ziekte.
Daarom verdienen jullie een pluim.

Tanja Kitzen 


Het was heel leuk en mooi. Het was een hele ervaring. Ik zou het wel nog een keer willen doen.
Maud    


Ballonvaart van dochterlief.

Woensdag 19 augustus was het zover. De ballonvaart kon doorgaan. Vertrek vanaf de Eyserbosweg. Daar werd de ballon uitgepakt.
Je ziet wel eens ballonnen in de lucht, maar als ze deze op de grond uitpakken lijkt er wel geen einde aan al dat stof te komen! De lucht werd in de ballon geblazen, daarna werd de lucht verwarmd, mandje rechtzetten en instappen(wordt beschreven in 1 zin, maar er komt heel wat bij kijken!).
Wij konden als ouder(s) achter de volgauto aanrijden.
Wij enthousiast in de auto gesprongen, nadat de ballon was opgestegen, maar t duurde natuurlijk nog even voordat we gingen rijden. We wisten immers nog niet welke kant ze uitgingen.
Wist John (de ballonvaarder) zelf ook nog niet. Uiteindelijk konden we volgen. We reden door allerlei binnenwegen, waar ik normaal niet kom. Maar prachtig! Ook mooi om de ballon in de lucht te zien varen. Uiteindelijk zijn we in Klimmen terecht gekomen, daar op de doorgaande weg geparkeerd en zagen we de luchtballon laag over ons komen. Vanuit de ballon werd gedag geroepen en andersom stonden wij ouders en grootouder te roepen naar de vaarders. Snel in de auto gestapt om de landing te kunnen meemaken, we zagen ze net neerdalen en veilig landen achter een woonwijk met speeltuintje. Iedereen van de bewoners was naar buiten gekomen, je ziet immers niet alle dag een luchtballon in ‘je achtertuin’ landen! Geweldig! Natuurlijk ook weer blij, om de kids met beide voeten weer op de grond te zien! Vervolgens ging John met compagnon samen met kids en enkele ouders + grootouder aan de slag met het opruimen van de ballon. Dit ging allemaal als een geoliede machine! Alles opgeruimd en wel bedanken we de heren, maar het feest was nog niet klaar! Daar kwam de picknickmand en de koelbox uit de wagen………samen proosten op een goede vaart en uitreiking van een diploma!
Super! Het is een enorme belevenis, die je iedereen een keer gunt om mee te maken (ook al heb ik het van de grond af gevolgd).
Hartelijk dank aan de stichting de Blauwe Vogel! Chapeau!
Daarnaast een warm dank je wel aan de ballonvaarders.
Jullie hebben ons een ‘wij-gevoel’ gegeven en dat is prachtig! 

Annette Moorer


Ten eerste hartstikke bedankt voor de mogelijkheid om mee te mogen varen. We vonden het een geweldige ervaring. Ik, die altijd schreeuwde: nooit van mijn hele leven, wil nog een keer varen. De kinderen hebben genoten en het uitzicht was geweldig. Onze piloot (dhr. Boon) heeft zijn werk uitstekend gedaan. De landing ging ook super en de kinderen vonden het opruimen zelfs leuk. De champagne en het fris voor de kinderen was een leuke afsluiter van de ballonvaart. 

Silvia en Sebas Elias


 

Ballonvaart 25 juni 2015, 'Kom leren integreren'

Mijn ballonvaart van 18 juli was een ervaring voor het leven, een rustige avond met geweldige vergezichten. Mooie herinneringen hou ik er aan over. Een bijzondere ervaring die mij een kick heeft gegeven, wat was de wereld klein en mooi. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Het was in een woord: adembenemend.

Onze landing was superzacht en wij kregen na afloop ook nog een glaasje champagne bij de uitreiking van een luchtdoopcertificaat als herinnering. Wat een avond, hartelijk dank !!

Marie-Louise Rompelberg

foto 1  foto 2

 

 

 

 

 

foto 3

foto 4


Namens Judith en Marion heel hartelijk dank voor de geboden kans om een Ballonvaart met de Blauwe Vogel te mogen maken. Beiden hebben enorm genoten van deze vlucht over het vertrouwde landschap met als toetje uit vogelperspectief het RODA JC stadion (als Rodafan natuurlijk heel mooi).
Beiden zijn door de piloot John Boon tot barones gedoopt ( barones van Cadier en Keer tot Herzogenrath !) We zullen gauw op de site reageren, foto's uploaden en ze willen ook graag een bedrag als blijk van waardering overmaken.

We blijven jullie volgen, succes
Met vriendelijke groet
Ger Meuwissen

 

Ballonvaart 27 mei 2015, Daelzicht, Marlies en Sjoerd

Woensdag 27 mei 2015 krijgt Nicole tegen 16.00 uur een telefoontje van haar zus Nelly dat haar Hartenwens, een luchtballonvaart maken, die avond in vervulling gaat. Wouw wat een verrassing, spannend. Toen ging alles snel, richting het zuiden, paar familieleden waren ook aanwezig, ballon gereed maken en het avontuur kon beginnen. Het was een zeldzame mooie avond, we konden dan ook héééééél ver weg kijken. Liefst één uur en een kwartier hebben we gevaren, 22 km van Cadier en Keer naar Tüddern in Duitsland. Maar wat was het mooi, schitterend, kei gaaf. Onze medepassagiers waren leuke mensen, en John een grapjas. De volgauto was ons kwijt, ja we zaten in de zandgroeve, wat was dat prachtig. Na afloop champagne, en zoals Nicole het noemde waren we geslaagd en kregen we een diploma.
Het was een geweldige ervaring en het blijft een mooie Herinnering
B E D A N K T

Nicole heeft een schitterend schilderij gemaakt van de ballonvaart:

schilderij Nicole

 

Ballonvaart 14 juli 2014, Marli en familie Rutten

Beste Frans,

Het was fantastisch!! Dankjewel voor de geboden kans. Een prachtig initiatief waarbij ik heb mogen zien hoe iedereen heeft genoten!! Mocht jullie stichting mij een keer nodig hebben dan hoor ik het graag! En als ik jullie stichting een keer kan steunen door een schilderij beschikbaar te stellen voor een veiling kun je mij gerust benaderen.

Hartelijke groet, Marli Hommel


Beste Frans,

Net thuis van een super avond. We hebben genoten; Hartelijk dank voor de mooie vaart, Blauwe Vogel, Zonnebloem en Ad Ballon!

Groeten, Familie Ed Rutten

Ballonvaart 13 juni 2014, Wilma

Beste Niek,

Wat allemachtig prachtig! Nadat de kriebels in mijn buik en de kleine steen uit mijn maag verdwenen voelde ik niets anders dan euforie. Wat bijzonder om ons mooie Zuid-Limburgse land vanuit de lucht te zien en vervolgens de grens te passeren richting De Plank. Sommigen van ons hebben foto's gemaakt. Ik heb een eigen ervaring van een vakantie in Schotland jaren geleden: ik had zeker vijf fotorolletjes gekocht omdat ik gelezen en gehoord had dat het er prachtig zou zijn. Toen wij er aankwamen overtrof de natuur mijn stoutste verwachtingen en het was er zó mooi en zó groen dat ik geen enkele foto gemaakt heb omdat ik ervan overtuigd was dat ik dit niet op papier kon vastleggen. Het zijn immers de emoties die je voelt bij het moment en die zou ik niet kunnen vastleggen op papier. Het zou Schotland te kort doen. Tijdens onze ballonvaart had ik diezelfde emotie. 

Geweldig bedankt dat jullie dit mogelijk gemaakt hebben. Ik heb er geen woorden voor. Zelfs als we zouden zijn neergestort was onze ballonvaart de moeite waard geweest. 

Heel veel hartelijke groeten van Wilma

Ballonvaart 7 juni 2014, Daelzicht, Movare e.a.

Wij moesten ons verzamelen in Eys bij Eyserhof. Vier ballonnen zouden hier opstijgen voor een vaart van ca 1 uur. Rianne was hiervoor uitgenodigd en ik, haar vader, mocht mee als begeleider.

Om 8.30 uur was het zover, onze ballon steeg op met zijn tienen plus piloot John. John liet ons mooie dingen zien vanuit de lucht, we gingen niet te hoog want daarboven was het ietsje heiig. Vanuit onze positie konden we mooi ver zien; Pinkpop (d.w.z. Landgraaf), Duitsland, België, het Drielandenpunt etc. etc. 

Na ongeveer een uur liet John ons landen in de buurt van Sweiberg en na de mooie landing en het snel opruimen van de ballon was het tijd voor limonade voor de kids en champagne voor de begeleiders. Ook werden we allen Luchtbaron en barones van Eys tot Sweiberg met daarbij een mooie oorkonde.

Het werd dus een onvergetelijk mooie belevenis en wij zijn dankbaar dat we dit mochten meemaken. Tevens willen wij de Rabobank Maastricht en omstreken danken dat ze dit hebben mogelijk gemaakt.

Jos en Mariska Menten


We begonnen met vier ballonnen tegelijk op te blazen. Wij gingen als eerste de lucht in. We wouden over het Pinkpop terrein vliegen. Helaas is dat niet gelukt en de hele camping liep leeg om te kijken naar ons. Het landen dat deden we als laatste van de vier. Het was een hele leuke ervaring. Hartelijk bedankt voor de ballonvaart!

Groet, Mandy


Een ballonvaart: iets wat ik altijd al wilde. Leek mij heel erg leuk en sjiek om te zien.

Ik ben op de groep opgehaald door Sandy. Dit was rond 17 uur. Daarna zijn we in Beesel en Baarlo geweest om iemand op te halen. Even gestopt voor een broodje. En daarna doorgereden na Eys voor de ballonvaart.

Eenmaal daar kregen we uitleg hoe het ging. Rond 19.45 mochten we in de mand gaan liggen. Toen gingen we opstijgen. Rond 20.30 gingen we de lucht in. Was heel spannend maar wel leuk. We waren om 21.40 weer aan de grond.

Daarna afscheid genomen en weer terug naar de auto en door naar huis.

Het was hartstikke leuk!!

Groetjes, Angela


We moesten verzamelen in Eys.
Daar lag een grote ballon met een enorme mand.
De meneer van de ballon trok hard aan de brander.
Daar kwam een grote vlam uit.
We stonden in de mand en toen gingen we omhoog.
Hoog in de lucht vond ik het spannend en leuk.
Na een half uur gingen we naar beneden.
Het was een prachtige avond.

Groetjes, Ciaran.

(Ciaran Boesten, 7 jaar) 


We zijn met de luchtballon geweest.
We zijn opgestegen in Eys.
Toen zijn we de lucht ingegaan.
Het was heel leuk en mooi.
Het was een dag van ons leven.
Dit zullen we nooit vergeten.

Groetjes, Kian en Pablo.
(Kian Grootens en Pablo Lourens, 8 jaar) 


Voor mij inderdaad een wens die in vervulling is gegaan.
Wat een stilte daarboven, even een zijn met de natuur.
Inderdaad een onvergetelijke ervaring.
Een eer dat ik heb mogen meevaren.
Bedankt alsnog.

Groetjes, Leny Arets
(Begeleidster) 


Zaterdag 7 juni was het zover: Kevin mocht mee met de ballonvaart en omdat Kevin epilepsie heeft mocht hij niet alleen mee. Mama of papa mocht ook mee! Hoewel mama wat last heeft van hoogtevrees liet ze deze kans niet onbenut. Want dit is natuurlijk "once in a life time"!

Even was het nog spannend in de middag, de weerberichten waren niet zo gunstig! De hele dag was Kevin al nerveus, het gaat toch wel door? En dat ging het! Om half 8 verzamelen wij ons in Eys, de opwinding is groot! Er wordt lucht in de ballon geblazen en voor we het in de gaten hebben staat hij rechtop en mogen we het mandje beklimmen. Tot grote vreugde van Kevin mag zijn zus Kelsey ook nog mee!

De ballonvaart was een grote beleving, we gingen niet ver want er was bijna geen wind, maar wel heel hoog! Met vier ballonnen waren we opgestegen en we bleven ook allemaal een beetje bij elkaar. We hebben zelfs boven een ballon gezeten, dat was spannend! We zijn 5 kwartier in de lucht gebleven.... genoten hebben we met volle teugen!

De eerste landingspoging mislukte omdat de wind ons richting bomen blies. Gelukkig hadden we een goeie piloot en na wat extra gas stegen we weer omhoog en konden verderop een mooie zachte landing maken!

Dit is een avontuur geweest wat wij nooit zullen vergeten! Wat een mooi initiatief van "de blauwe vogel" Op deze ballonvaart bezorgden ze ons een mooie avond, even konden we alle zorgen vergeten en genieten van de vrijheid! Wij hopen dat er nog veel meer kinderen dit avontuur mee mogen maken!

Bedankt, het was onvergetelijk!

Kevin, Kelsey en mama

Ballonvaart 15 mei 2014, Yarno

Ik wou jullie heel erg bedanken dat ik mee mocht met de verrassings-ballonvaart. Het was de mooiste ervaring van mijn leven.

Daar boven in de lucht was het erg stil en rustig en hadden we een heel mooi uitzicht. Ik vond het fijn dat ik alles kon vragen over de ballonvaart. Deze tocht was spectaculairder dan ik ooit gedacht had. De dag erna heb ik vol trots de foto s en 2 filmpjes laten zien en over deze geweldige beleving vertelt. De leraar en de klasgenootjes waren jaloers op mij. Bedankt voor deze onvergetelijke tocht. Het was heel erg leuk daar boven in de lucht.

Groetjes van Yarno van den Akker

Ballonvaart 10 april 2014, Janneke

Een reis die we niet snel meer zullen vergeten. Een super start.
Indrukwekkend om te zien hoe de ballon gevuld werd met lucht.

Ideaal weer; zonnetje, klein windje. Daardoor een prachtig uitzicht. Uniek om alles van bovenaf te zien en je even een vogel te voelen. We bleven lang boven Château St. Gerlach hangen. Totdat we iets hoger kwamen en de wind ons meenam richting Berg en Terblijt. We vlogen over Adelante heen. We zagen onze speelplek nu vanaf een hele andere kant en ja...we konden zelfs onze verloren bal op het dak zien liggen. We vlogen over de daken en zagen onder ons veel bekenden. Dat is echt een aparte ervaring. 

Omdat het uur al bijna voorbij was moesten we de landing gaan inzetten. Helaas verliep dat niet zonder slag of stoot. Na veel tussenlandingen, botsingen en heen en weer geschut stonden we uiteindelijk op de grond. Helaas waren de mand en de ballon beschadigd. We waren wit van schrik, maar toch ook heel blij dat we allemaal veilig en zonder letsel uit de mand konden stappen. Samen gewacht op de volgwagen zodat de ballon opgeruimd kon worden. Nadat we ons luchtdoopcertificaat hadden gekregen en de champagne op hadden kwam de rust in ons lijf weer terug. We gaan terugdenken aan de mooie momenten, want die waren er zeker!!

De landing is pure pech en gelukkig komt dit ook niet vaak voor. 

Janneke Verhoeven

Ballonvaart 6 juli 2012, Julia en Paul

Het is vrijdagmiddag 6 juli rond de klok van tweeën, als we op de site van de ballondeblauwevogel kunnen lezen dat de ballonvaart door gaat, ondanks dat het weer niet veel goeds voorspelde. Julia is al enkele dagen gespannen om aan deze ballonvaart deel te nemen. Aangekomen te St. Gerlach moesten we ons verplaatsen naar Heerlen in verband met de windrichting. Met z'n allen in colonne naar Heerlen, waarna de piloot ook ietsje later aankomt. De auto met aanhangwagen wordt het veld ingereden, waarna we de mand en ballon uit de aanhangwagen halen (phoe, phoe, dat valt niet mee).

De ballon wordt in z'n geheel uitgerold en pas dan zie je hoe groot die is. Julia kijkt met een gespannen blik toe als de propeller de koude wind in de ballon begint te blazen. Wat een geluid. Ze zoekt vertrouwen bij de begeleiding van de blauwe vogel. En die krijgt ze: volop zelfs! Tegelijkertijd komt de ballon langzaam omhoog en moeten we hem met 3 volwassenen aan een touwtje proberen recht te houden. Dat valt niet mee zal ik je zeggen.

Binnen enkele minuten staat de ballon rechtop en dienen we in te stappen. Met 4 volwassenen, 5 kinderen en de piloot komt de ballon langzaam los van de grond. En dan van het ene op het andere moment schieten we omhoog. Wat een schitterend gevoel. Julia heeft kort voor we de lucht ingingen nog een high-5 gekregen van Bart en met een glimlach kijkt ze naar de steeds kleiner wordende mensen, auto's, treinen, huizen,......

We zijn in een mum van tijd op 500 meter hoogte en wat er dan een wereld voor je open gaat. In 1 woord: GEWELDIG.
We varen over Heerlen en de Brunsummerheide in de richting van Duitsland. Met een mooie avondzon kijken we onze ogen uit. We zijn niet de enigen die die avond de lucht in zijn gegaan. We hebben nog 7 andere luchtballonnen geteld.

In het Duitse plaatsje Straeten zet de piloot de luchtballon vakkundig in een grasveld aan de grond.
Na de mand en de ballon weer ingeladen te hebben kregen we met z'n allen nog een glas champagne en een certificaat. Met dit certificaat werden we benoemd tot Baron en Barones van St. Gerlach tot Straeten. 

Jullie bedanken is eigenlijk niet voldoende. Jullie verdienen meer als organisatie die zich zo inzet voor kinderen met een beperking. Daarom: aan alle sponsoren, begeleiders en overige betrokkenen: allen ontzettend bedankt om dit ook voor onze dochter te organiseren. 

We zullen dit moment nooit meer vergeten. Ontzettend bedankt!!! 

Heel veel groetjes van Julia en Paul Schrooten

Ballonvaart 18 juni 2012, Rosella

Het is maandagmorgen, de dag begon met regen en onweer en ik dacht kunnen we vanavond wel de lucht in met het ACM en de 'Blauwe Vogel' een luchtballon?
Stilletjes hoopten we dat de weergoden ons goed gezind zouden zijn. We werden opgehaald en gingen naar Chateau St. Gerlach. Ze kwamen met een (jeep) landrover en daarachter een aanhangwagen, daar zat alles in. Ik was verbaasd wat je allemaal nodig hebt.
Maar dan is het zover, we gaan de mand in en ik dacht 'hoe kom ik in die mand'?
Nou er zijn genoeg sterke mannen en die hebben ons allen echt héél goed geholpen. Eenmaal in de lucht dan weet je niet waar je het eerst moet kijken. Van veraf zagen we de DSM en de skibaan van Landgraaf. Ik keek naar beneden en zag de koeien en de paarden in de wei, geweldig toch. Ik heb foto's gemaakt en iemand anders heeft gefilmd. Het is machtig om in zo'n luchtballon te varen. Het was een héél mooie ervaring die had ik voor geen goud willen missen. Eenmaal beneden kregen we de luchtdoop en werden we tot baron(es) van St.Gerlach tot Mechelen gedoopt. Wat ik nog zeggen wil, jullie zijn hartelijk bedankt voor zo'n geweldige ballonvaart 'echt te wauw'!!!

Jullie als stichting de 'Blauwe Vogel' DUIZEND maal dank

Rosella

Ballonvaart 4 juni 2012, Celine en opa Hub

Beste meneer Vreuls, 

4 juni mocht ik samen met mijn opa een ballonvaart maken, het was mijn grote wens om dit samen met opa te mogen doen. Nadat het vanwege het weer een aantal keer was uitgesteld was het nu zo ver, en hoewel ik al een keertje mee had mogen varen vond ik het ook deze keer weer ontzettend spannend. We moesten om 19.00 verzamelen op chateau st gerlach, en daar vertelde ze ons dat we gingen opstijgen vanaf camping schoonbron in Schin op Geul. Toen we daar aankwamen werd de ballon uitgepakt en alles gecontroleerd. Opa mocht meehelpen met de ballon vasthouden. Na ongeveer een uurtje waren we klaar om te gaan vertrekken. Samen met alle andere kinderen en begeleiders en aeronaut stapte we in het mandje en gingen we vertrekken. Het was lekker warm boven en ik had het helemaal niet koud. Ik vond het heel mooi om samen met opa in de lucht te zijn en over het landschap uit te kijken. Onderweg zagen we de volgauto's naar ons zwaaien.
We vaarden tot bij Cadier en Keer omdat daar een mooi plekje was om te landen. Dat was nog even spannend want we raakte een boom maar gelukkig kwam alles goed en landden we heel veilig in een weiland. Daar moesten we de ballon weer inpakken en toen dat klaar was kregen we nog champagne en vertelde een meneer nog wat over het ontstaan van de hete luchtballon. Op het einde kregen we een certificaat waarop stond dat we waren meegevaren van Schoonbron tot Cadier en Keer. 

Heel erg bedankt voor deze mooie dag, ik zal er nog heel erg lang aan terug denken.

Groetjes van Celine Raike en Opa Hub

Ballonvaart 7 mei 2012, Aura van den Boorn

Op 7 mei was het dan zover. Het was een stralende dag. De dag ervoor kwam het hemelwater nog met bakken naar beneden. We mochten opstijgen met de blauwe vogel. Maar zoals het meestal gaat, moest er eerst gewerkt worden. Samen met de ballonvaarder werd de ballon gevuld met lucht. Zoals op de foto's duidelijk te zien is, is dit werk voor sterke mannen. Binnen een kwartier was de ballon gevuld. Voordat hij recht kwam mochten Jo en ik er zelfs nog even op onze sokken in lopen. Het was net een balzaal. Zo groot! Al vrij snel trok de ballon de mand rechtop. Dit was hét moment. Meneer Haack was onze oudste passagier. Maar liefst 79 jaar oud. Verder gingen mw. Haack, Jo, Maria, Mart, Peter en ondergetekende mee.

Net voordat we opstegen moest er nog even tegengas gegeven worden door de grondtroepen bestaande uit Ad, Nic en Ruud. Dit was nodig om de ballon recht omhoog op te laten stijgen aangezien er nog twee schootsmasten op het grasveld in de weg stonden. Anders ssssssssttttt...

Het meest opmerkelijke was dat de ballon niet wiebelde of schommelde, maar heel sereen in de lucht hing. We werden op een bepaald moment geparkeerd in de lucht. We hingen nagenoeg stil. Meerdere mensen hadden hun fototoestel mee, maar het omvangrijke panorama is niet in een foto te vatten. Fenomenaal!

Door de passagiers werd meerdere malen opgemerkt dat het in de lucht heerlijk stil was en dat er van hoogtevrees geen enkele sprake was of kon zijn.

We voeren over Meerssen, Bunde, we zagen heel mooi en duidelijk het vliegveld. Er vloog ook een Awacs vliegtuig op vergelijkbare hoogte. Nadat we over Bunde waren gevaren kwamen de ontgrindingswerken in zicht. De ballonvaarder wilde erachter graag landen. Maar nadat we 3 keer tegen de grond getikt waren bedacht hij dat er een hek om het perceel stond en we dus niet door de jeep opgepikt konden worden. Dus hup weer de lucht in.

Langzaam voeren we weer over het water en we kwamen tot de conclusies dat er bij de eerste landingspoging 2 petten in het weiland achtergebleven waren. Zeer hilarisch op dat moment. Boven het water waren sommige van ons toch wel bang voor een natte landing. Maar zoals een goede ballonvaarder betaamt landden we op een akker net voor de maas. De punt van de ballon lag zo 5 á 8 meter van de Maas vandaan. De landing was nogal ruw en gaf een beetje een hots, bots, knots effect.

Een pluim mag uitgedeeld worden aan de oudste passagier, die zich zeer kranig gedragen heeft tijdens de landing en het opruimen van de ballon.

Nadat de ballon was opgeruimd werden we gedoopt tot Baron of Barones van St. Gerlach tot Itteren. De hoogte die we bereikte was 2200 voet, ongeveer 700 meter.

Het was een onvergetelijke reis!

Aura van den Boorn, Société De Beyart

Ballonvaart 18 mei 2011, Jordi, Dani en Marion

Hallo meneer Vreuls,

Hartelijk bedankt voor de luchtballonvaart op woensdag 18 mei j.l.!!
Wij vonden het heel leuk. Het was heel mooi, lekker warm en een schitterend uitzicht.
Het was wel een beetje spannend, maar we zullen dit NOOIT meer vergeten.
We hebben nog mooie foto's als herinnering (zie fotoalbum).

Heel veel groetjes van Jordy Rooske, Dani Benders en Marion Baart  
uit SO6a,  Adelante mytylschool

Ballonvaart 4 mei 2011, Lucas, Jarno en Jose

Op 4 mei was het dan eindelijk zover...de ballonvlucht was niet geannuleerd, nu ging het echt gebeuren. De hele dag was ik heel nerveus. Toen we aankwamen waren de mannen al bezig de ballon uit te laden. Papa heeft geholpen en mijn opa die heeft alles van heel dichtbij bekeken. Er waren een aantal kinderen niet gekomen en dus was er plaats in de ballon, papa mocht meevliegen…dat vond ik wel fijn.
Het opblazen ging beginnen, wat was die ballon groot...enorm. En toen was het zover, we mochten in de mand klimmen en het touw werd losgemaakt...we gingen de lucht in. We konden heel in de verte de stoeterij van mijn opa en oma zien liggen en de paarden in de wei zien staan. Eerst kwamen we niet goed op gang, er was te weinig wind, maar toen we wat hoger gingen vlogen we vooruit. We konden alles zien op de grond: super. Mama en opa en oma zijn samen met mijn zusje Cheyenne achter de ballon aangereden. We hebben gevlogen tot in Margraten daar zijn we in een veld geland en hebben we allemaal samen nog champagne gedronken. Zowel papa als ik vonden het een super belevenis en zullen het nooit meer vergeten!

Bedankt iedereen die dit voor mij mogelijk heeft gemaakt. Ik vond het echt GEWELDIG!!!!!

Alysha Pruijn


Woensdag 4 mei was de dag! De hele morgen vol spanning uitgekeken of de vlucht niet misschien tòch weer geannuleerd zou worden.....maar nee!! het weer werkte mee! Met gezonde kriebels gingen we er naar toe, zó spannend.....We wilden er op tijd zijn, zodat we ook álles zouden ,meemaken en meekrijgen. We hadden het al vaker gezien, maar nog nooit eerder zelf meegevaren. Aanvankelijk was de vlucht aangevraagd voor mijn zoon Niels, maar door omstandigheden kon deze er helaas niet bij zijn. Iets wat zijn tweelingbroertjes heel erg vonden, want ook hun hebben in hun jonge leventje al veel meegemaakt (en nóg) en hadden zich dan ook ontzettend verheugd om de ballonvaart van Niels van dichtbij mee te mogen maken. Maar er zat niets anders op dan aan te geven dat Niels niet mee zou kunnen gaan op de geplande vlucht. Omdat het zo sneu was voor de broertjes werd me verteld dat één van de twee in de plaats van Niels mocht en de ander zou dan in ieder geval de vlucht kunnen volgen vanuit de 'volgjeep'. (en indien er plaats was mochten ze allebei mee!) SUPER!! Ze waren er onderling al vrij snel uit wie zou varen en wie zou volgen gelukkig..... We waren er nog vóór de aankomst van de luchtballon haha, zo enthousiast waren we. We hebben dan ook alles kunnen volgen. Jee, wat was die ballon groot! Lucas en Jarno mochten er zelfs even op hun sokken in, dan zie je pas echt hoe groot ie is!! Maar in verhouding lijkt het mandje dan klein.....zou het niet akelig zijn om in zo'n mandje daar in de lucht te hangen? We zouden er snel genoeg achter komen want ik (mama) mocht als begeleider mee. Tijdens het vullen van de ballon bleek dat er mensen niet waren gekomen die mee zouden varen, dus Lucas en Jarno konden allebei mee!! Ook werd er gevraagd wie er misschien nóg mee wilde van de mensen die kwamen uitzwaaien (haha dachten ze dus!) Mijn vriend, zus, zwager en hun zoon en dochter waren met ons meegekomen, en ik wist dat mijn nichtje supergraag mee zou willen, dus ik droeg háár voor, maar 'helaas' (voor haar) waren ze eerst op zoek naar 'mankracht' om tijdens en na de landing te kunnen helpen. Mijn schoonbroer wilde wel mee! Later bleek dat mijn nichtje óók nog eens meemocht! Helemaal te gek dus!!!!! Mijn vriend, zus en neef hielden liever vaste grond onder de voeten, dus die hebben ons met de auto gevolgd (en wij probeerden hén te volgen vanuit de ballon) Óók leuk! Het was allemaal zó ontzettend mooi, het opstijgen, het uitzicht, het verliezen en winnen van hoogte.....het zwaaien van en op de mensen op de grond.....het, in de verte, zien van andere luchtballonnen in de lucht.....de uitleg van de piloot.....niks akelig! alleen maar heel erg mooiiiii........Van de kinderen hoorde ik geregeld hoe klein de mensjes daar beneden wel waren, en dat het net speelgoedautootjes leken, en die minihuisjes...... En terwijl ikzelf de landing best wel ff heftig en spannend vond hing er beneden mij eentje in de mand (Lucas) aan de touwen en door de knieën zoals het moest die zei: "wow, dit is écht coooooooooolllll !!!!!! Het opruimen was best nog wel even hard werken, nu begrijp ik de vraag om mankracht!! Maar de mannen hebben goed geholpen, de tweeling vond het leuker om te 'hooien' op het weiland waar we waren geland....En wij? Wij waren onder de indruk van alles en een enorme ervaring rijker!! Na het opruimen werden we benoemd tot graven en gravinnen van Chateau St Gerlach tot Margraten en dronken we champagne!! Graag zou ik iedereen nog eens willen bedanken die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt, Nico, de stichting, de piloot, de mannen van de ballon, en wie ik evt. vergeten ben! Zo ook Alysha en haar vader die ons vergezelden in de ballon. Het was een giga ervaring voor ons allemaal!! Blijft natuurlijk ontzettend jammer dat Niels dit niet heeft kunnen beleven, maar wie weet......hopelijk is er in de toekomst nog eens een plaatsje voor hem vrij??!!! Dan hou ik hem van harte aanbevolen!!! Want wat wij hebben mogen beleven gun ik hem uiteraard ook nog eens een keer, want om hèm was het begonnen.....

groetjes Lucas & Jarno en Jose Habets

ballonvaart 6 april 2011, Jaimy, Celine en Cas

Hallo Meneer Vreuls,
Het was mooi weer woensdag, de zon scheen echt.
We hebben de zon zien ondergaan in de luchtballon het was niet zo lekker om te vallen.
Alle mensen zeiden :hoi daaag en we hoorden de honden blaffen, we zagen kinderen op de trampoline en die zwaaiden naar ons.
Onze papa en mama en Paul kwamen achter ons aan
Bedankt voor de luchtballonvaart we vonden het erg leuk en spannend.

Groetjes Jaimy, Celine, Cas

Ballonvaart 20 maart 2011, familie Eberson

Zondag 20 Maart was het eindelijk zover, we mochten met de luchtballon mee.
Het was een heerlijk weertje, en we vonden het erg spannend.
Met een kriebel in de buik zijn we richting chateau st. gerlach gegaan en daar werden we door Nico opgevangen. Als verrassing mocht Eva, Stan zijn zusje ook mee de luchtballon in.
Nadat we even moesten wachten kwam daar de luchtballon, papa heeft mee geholpen deze helemaal klaar te maken. Hij is toh wel heel erg groot.
Toen de luchtballon omhoog kwam moesten we heel snel instappen, en toen nog even snel zwaaien naar papa die steeds kleiner werd.
Waaw dit is echt mooi, de bomen de huisjes alles werd heel erg klein. Mama dit is echt gaaf en lief van de mensen die dat regelen kreeg ik geregeld te horen, nu ben ik even niet ziek en denk ik niet aan mijn buik..
Nadat we een uurtje in de lucht waren zagen we de landingsbaan in Beek, wat zijn de vliegtuigjes toch klein, maar gelukkig had Stan zijn verrekijker meegenomen zodat hij toch goed kon kijken.
Jammer genoeg moesten we toch weer gaan landen, maar daar kwam ook Papa aan gereden met de auto om te helpen, dat vonden we heel erg lief. Stan vond het landen erg spannend, maar moest hard lachen toen de schaapjes dichter bij kwamen.
Papa heeft weer mee geholpen de luchtballon naar een veilig stuk land te trekken, dat was heel erg zwaar, maar we waren wel trots op papa.
Toen we weer veilig op de grond waren hebben we met zijn allen de luchtballon opgeruimd, dat was heel veel werk maar we vonden het wel heel erg leuk om te doen.
Op het einde kregen we nog allemaal een glas champagne wat we heel erg leuk vonden.
We hebben een super leuke dag gehad, een dag waarin je het ziek zijn mag vergeten.
Wij willen dan ook iedereen die hier aan mee heeft gewerkt hartelijk bedanken voor deze onvergetelijke dag.
Een dag die ons altijd zal bij blijven.

Peter Karin Stan en Eva Eberson

Ballonvaart zomer 2010, Denise en Nicole

Hallo Niek,
We willen jullie nogmaals bedanken voor de prachtige ballonvaart van gisteravond. Het was in een woord GEWELDIG!! We hebben genoten van de rust en het prachtige uitzicht. Bij deze nog een foto van ons tweetjes. 
Groetjes Denise Dingena en Nicole Nobbe.

 

foto Denise en Nicole


Hallo 'de Blauwe vogel'

Ik ben op 28 juni 2010 met de ballon mee geweest.
Ik heb veel gezien ,de vaart was heel leuk.
We vlogen niet hoog en konden zelfs Maastricht zien en over de heuvels en dalen kwamen we aan in Mheer.
Na afloop kregen we kinderchampagne.
ik vond het onvergetelijk.
Mark Adelante, so7\8b

Ballonvaart 24 oktober 2009, Taner, Hakeem en anderen

Mijn mening over de ballonvaart: mooi, leuk, gezellig. Zeker de moeite waard om een keer te doen.

Taner Borger


De ballonvaart van Hakeem:
Ik ging samen met oma en oompie naar de plek waarvan we zouden vertrekken. Ik vond het in het begin heeel spannend. Toen ik in de lucht was, vond ik het leuk, ik zag piepkleine dieren. Het was ook heel rustig in de lucht. Ik kon een eikeltje aanraken in de boom. De wolken waren nog ver weg. Toen we aankwamen op de plek waar we gingen landen, was het al donker. We kregen ook nog wat lekkers te eten en te drinken.

Groetjes Hakeem Al'gadri


Hallo Allemaal, Het was super. Ik heb er geen woorden voor. Groetjes Mike Savelberg. Lang Leve de blauwe vogel !!

Het was geweldig.
Ik had niet zo verwacht.
Ik heb genoten van al die mooie natuur.
Bedankt voor jullie aandacht,
En misschien tot ziens
Met vriendelijke groeten

Fatma:D


De vlucht was voor de leerlingen en voor mij een belevenis, en dat onder het gezag van een uiterst deskundige aeronaut. Kortom in een woord geweldig!!!!

Kes Paffen


Het was voor mij niet de eerste keer dat ik gevaren heb toch was deze keer extra speciaal omdat het geweldig is om te zien hoe onze deelnemers ervan genieten. Petje af voor de mensen die dit mogelijk gemaakt hebben.

Nadine

Ballonvaart 13 augustus 2009, Ryan en Thanique

Aan het Superteam van de Blauwe Vogel,

Donderdag 13 augustus was het eindelijk zover! Wij, Ryan en Thanique Mohnen mochten toen meevliegen in de luchtballon van de Blauwe Vogel. Als begeleiders mochten onze ouders mee. Wat waren we blij! We willlen jullie ontzettend bedanken dat we deze unieke ervaring mee mochten maken.
Toen de ballon was opgeblazen was het dan zover: instappen! We klommen in de mand en hij begon op te stijgen, hij vloog een beetje heen en weer. We zwaaiden naar familieleden die ons kwamen uitzwaaien. Toen we voldoende hoogte hadden begon onze tocht door de lucht. 

Alles lijkt echt zo klein vanuit de ballon. En het vreemde is, wanneer je opgestegen bent is het helemaal niet eng! De vaart duurde zo'n uur tot anderhalf uur voordat het tijd was om te landen. Dit was wel een beetje spannend, want we moesten namelijk drie keer dalen voordat we een geschikte landingsplek gevonden hadden. Toen hebben we de ballon ingepakt, kregen we champagne en werd iedereen "geridderd" met de titel Baron of Baronnes van Sint Gerlach tot Beitel. Daarna zijn we in de jeep teruggebracht naar st. Gerlach, waar we opgestegen waren. 

Het was echt ongelofelijk leuk en dit zullen we nooit vergeten, nogmaals bedankt en in het bijzonder dhr. Vreuls, die dit voor ons mogelijk maakte.

Ryan & Thanique en ook namens onze ouders


Geachte heer Vreuls,

Hierbij willen wij ons hartelijk bedanken voor de onvergetelijk ervaring die U en Uw mensen onze pleegzoon, Jordy Michels, alsook mijn echtgenote en onze jongste zoon Rob heeft bezorgd. Jordy's droom om ooit eens met een luchtballon te vliegen is mede dankzij Uw medewerking werkelijkheid geworden. Het was geweldig. Hiervoor onze dank! 

Met vriendelijke groeten, Henny en Jan van Haarlem Gezinshuis Kerkrade / Op de Bies


Op donderdag 13 augustus was het zover, Tim en ik mochten mee met "De Ballon", zoals mijn vader het altijd noemt.

Het weer was ons afgelopen donderdag gunstig gezind en hebben we een prachtige vaart gehad!Met een hele leuke aeronaut, Wolfgang en andere leuke mensen met ieder hun eigen aangrijpende en mooie verhaal.

Tim en ik zijn heel blij dat we een keer mee mochten gaan met DEZE ballon, omdat we van mijn vader een heleboel verhalen hebben gehoord over "De blauwe vogel" en de bijzondere mensen die met deze ballon meegaan.

Nu hebben we zelf deel uit mogen maken van "De blauwe vogel" en hebben ervaren dat het een heerlijk gevoel is om in een ballon over het Limburgse landschap te zweven. En we hebben gezien en gehoord dat mensen er zo ontzettend van genoten en even alle zorgen vergaten!

"De blauwe vogel" is een super initiatief en we hopen dat nog veel mensen mogen genieten van zo’n bijzondere ervaring!

Marloes Reinards Vreuls

Ballonvaart 20 mei 2009, Christiaen, Reno, Andrés en anderen

De blauwe vogel.

Dank je wel voor de ballon vlucht
Het was echt super geweldig dit 
Is een onvergetelijke ervaring.

Groetjes Christiaen Heimsoth

 

Beste mensen van de luchtballon,

Ik vond het eerst spannend maar door het team is alles goed gekomen het opzetten van de ballon was knap werk toen de ballon bewoog dacht ik daar gaan we maar hij bleef nog aan de grond.
De vlucht was mooi we konden zwaaien naar de mensen dat was leuk.
Je kon mooi rond kijken over bossen en akkers.
Bij het landen dacht ik oké daar gaan we maar het viel wel mee.
De chapanje was een leuk idee.

Het was een super avond!! Bedankt voor alles!

Groetjes Reno Maas 

 

De ballonvlucht

Ik vond het heel leuk, maar het opstijgen duurde lang.
Ik vond het leuk dat we over Snow World kwamen. We vlogen erlangs.
De vader en de moeder en de opa en oma van Christiaen volgde ons de hele tijd. Dat vond ik leuk.
We waren geland in Duitsland. Toen we op de grond kwamen schommelde de korf heen en weer, waardoor ik er bijna uit viel.
Na de vlucht was er champagne voor de grote mensen. Voor de kinderen was er kinderchampagne en een snoepje.
Toen gingen we met de jeep naar de plaats waar onze vader en moeder ons op kwamen halen.

Groetjes, Andrés

 

Mijn naam is Adam
Ik ging voor de eersten keer mee in een luchtbol mee.
Was wel spannet .Ik dag dat het kout was boofen in de lucht . maar dat fielt mee Wel leuk en geamuzeer.
Bedaank van Adam.

Hallo, mijn naam is Guillaume. Ik ben in de ballon meegeweest. Dat vond ik erg leuk.
Mijn opa kwam kijken en maakte foto’s. Ik maakte ook foto’s.
Ik heb een koe en een paard gezien. Die waren heel heel klein.
De vlam was warm. Ik ga met mijn rug naar de vlam.
We landen in een wei. Dat ging goed.
We kregen nog champagne en een medaille.
Ik ben er trots op dat ik het gehaald heb. De foto’s heb ik in een fotoboekje, zodat iedereen ze kan zien.

 

We gingen dus in de lucht belon durfde er niet in maar ben toch gegaan en hoe ik er voor stond vond ik het wel leuk enzoo e zag veel en zoo was wel leuk je zag dieren en voogels mde lucht en de meneer ging ook nog wat naar onder om ons ales beeter te laaten zien dat was het mooist over het water en toe was ik moe toen ging ik efen op de grond zitten en toe hoe we geland waaren moesten we de balon op ruimen en toen krogten tedrinken en snoepjes en zoo het was wel leuk en zou wel nog eens er in gaan
groetjes Jessica.

 

Hoi ik ben remco ik vond het heel leuk om in de ballon te gaan en ik was heel zenuwachtig we hebben op het laatst nog champange gekregen en we hebben nog een speltje gekregen en ik hoorde op het laatst op school of ik mee wou met de ballonvaart en ik zei meteen ja om dat ik met het darttoernooi tweede was geworden en ik wou nog een keer in de ballon en de meneer van ballon zei wat ze allemaal aan het doen waren met het vuur in de ballon en ik durfde eigenlijk ook niet in de vliegtuig maar nu durf ik wel er in en we zijn in rijcholt geland en we zijn in houthem sint gerlach om hoog gegaan.
Ik vond het een hele sjieke dag bedankt voor alles
groetjes van Remco Vrancken

 

hoi mijn naam is nadriana mijn achten naam is tak
hoe ik er in ging toen was ik nog bang maar toen zeg de meester kijk is naar onder, Toen heb ik het gedaan. Toen was ik niet meer bang. Ik vond het mooi in de lucht ballon, ik wil er nog is in zo mooi vond ik het echt wast zo mooi in de lucht ballon, wat wij van jullie heb ge kregen dat wast heerlijk en de snoep was ook lekker. en wat wij van jullie heb ge kregen dat was mooi en wij heb ook geluk ge had met de weer was lekker warm

bedank voor de leuke dag

groetjes van Nadriana Tak


Tekeningen van passagiers:

Tekening passagierTekening passagierTekening passagier


Reactie van Sjoerd

afbeelding reactie van Sjoerd

 

Ballonvaart 21 mei 2008, Levi, Brian, Janice, Melissa en anderen

Op 21 mei 2008 heeft onze zoon Levi Ramakers een onvergetelijke ballonvaart gemaakt met uw ballon. Het was voor Levi een bijzondere ervaring waarover wij nog steeds herinneringen ophalen.

 

Op 24 oktober jongstleden is Levi overleden aan zijn ziekte. Tijdens zijn afscheid hebben wij de mensen de gelegenheid gegeven om een gift te doen. Dit heeft geresulteerd in een bedrag van € 300,-.

 

Graag willen wij als gezin dit bedrag aan jullie aanbieden, maar weten niet hoe.

 

Wij wachten Uw reactie af.

 

Met vriendelijke groet,

Familie Ramakers

Ballonvaart 22 september 2007, Kim, Nadine & de ballonvaarders

Voor ons was het een geweldige ervaring om mee te maken en niet alleen de ballonvaart op zich maar ook de tijd ervoor, de prettige spanning van wanneer zou het gebeuren en hoe zullen de jongeren reageren.

Enkele uitspraken van de jongeren willen we graag met jullie delen.

Voor de vlucht:
Ik vind het toch wel spannend!
Ik heb kriebels in mijn buik.
Ik ben wel erg zenuwachtig.
Die mand is wel klein!
Ik moet nog even naar toilet!!
Misschien kan ik wel heel Nederland zien.

Tijdens de vlucht:
Wauw geweldig sjiek.
Waar ligt Utrecht?
Ik word hier wel rustig van.
Het is hier zo stil.
Ik voel me net een vogel.
Het is wel warm.
Ik ben een beetje bang.
Hoe lang nog en waar staat de grote wijzer dan?

Na de vlucht:
Wat ben ik blij dat jullie mij hebben uitgekozen.
Ik lust nog wel wat champagne.
Dat landen vond ik wel een beetje eng.
Ik ben blij dat we niet zijn omgekiept.
Ik heb honger, de volgende keer neem ik boterhammen mee.

Al met al een onvergetelijke ervaring. Het was genieten, niet alleen van de ballonvaart maar ook van de blije en ontspannen gezichten. Het gevoel dat deze jongeren over hun eigen grens zijn gegaan en dit gedurfd hebben geeft hun weer meer eigenwaarde. Mooi dat jullie dit hebben mogelijk gemaakt en op deze manier hier aan hebben bijgedragen. Het is een geweldig initiatief en we hopen dat jullie nog heel veel jongeren met een beperking op deze manier een onvergetelijke ervaring geven.

BEDANKT mensen van de BLAUWE VOGEL en veel plezier voor de vluchten die volgen.

Namens ballonvaarders 22 september 2007


Ik vond het heel leuk in de balon

Spanend was het
Het was rlex
Het was supper mooi
Ik voelde me heerlijk rustig
Groetjes Luis Tubee

Op het begin was het eng en was ik zenuwachtig

Daarna toen we erin warenwas het leuken een beetje eng op het begin,het was heel mooi ik had de verrekijker en daardoor kon je alles beter zien dichtbij. Het was heel erg warm bij dat vuur toen we landen was het wel eng ik vond het heel leuk en heb geen spijt dat ik er in ben gegaan.

Groetjes Kim Bovens


LUCHTBALLON VAART

Zaterdag 22 september was het dan eindelijk zover. De allereerste ballonvlucht ging van start. Ik mocht meevliegen met nog 4 andere jongeren en 3 begeleiders.

Voor dat we vlogen werd er door Maria van der hoeven nog een woordje gedaan.Aan de gene die mee vlogen vroeg ze de namen en of we bijvoorbeeld al eens eerder gevlogen waren.Eindelijk gingen we van de grond en omdat het de eerste officiële vlucht was knipte Maria ven der hoeven het lintje door en dronken ze champagne.

Inmiddels gingen wij steeds hoger de lucht in. De mensen ,huizen,weilanden en dieren werden steeds kleiner. In het begin was het een beetje eng maar het duurde niet lang en ik vond er niks engs meer aan. Het was gewoon super leuk om zo in de lucht te vliegen. Ik voelde mij net een vrije vogel . We vlogen over de huizen en er stonden mensen naar ons te zwaaien en wij zwaaide natuurlijk terug. ook hebben we naar beneden gespuugd of water uit de fles laten lopen. Zo zag je de druppeltjes naar beneden vallen en dat was leuk om te zien. Het was ook erg warm in de luchtballon. We zijn ongeveer anderhalf uur in de lucht geweest.

Na een tijdje moest er een landingsplek gezocht worden dat was niet makkelijk. Want in heel veel weilanden stonden dieren.

Uiteindelijk zijn we terecht gekomen in gulpen en zijn daar ergens in een weiland geland. In de mand zaten lussen waar we ons aanvast moesten houden en dan langzaam door de knieën moesten gaan. Toen we eenmaal weer grond onder onze voeten hadden en de ballon was ingepakt vertelde de piloot nog een verhaaltje. Dat ging over hoe de hete luchtballon was ontstaan en kregen we champagne en een luchtdoop certificaat aangeboden omdat we veilig geland waren.het was een super leuke ervaring iets wat ik nooit zal vergeten!

Bedankt dat ik dit heb mogen ervaren.

Groetjes, Nadine Schwochow

Vaarschema

Controleer hier altijd of een vaart doorgaat!

Door weersomstandigheden kunnen vaarten nog op het allerlaatste moment afgelast worden, tot uiterlijk 14.30 uur op de dag van de vaart. Zo kan een mooie, rustige dag toch niet geschikt zijn omdat op grotere hoogte de windsnelheid te hoog is. Voor vragen of informatie kunt u zich wenden tot Niek Vreuls: (043) 34 34 519. Let op: deelnemers die zonder bericht verstek laten gaan en niet verschijnen op de afgesproken locatie/verzameltijd zal geen tweede gelegenheid geboden worden om aan een vaart deel te nemen. Alleen de vaste begeleider van een passagier mag mee.

duchenne heroes
fam. van Steendelaar

datum
15-09-2019
locatie
Geusselt (stadion) Marathonweg 1 'M"tricht
controletijd
14.00 uur
verzameltijd
18.00 uur
eventuele wijziging vaart gaat door!
gezien de zeer gunstige weersverwachting voor vanavond laat piloot nu al weten dat de ballonvaart doorgaat!!!

inhaalvaart Jan Baptist
Jan Baptist

datum
21-09-2019
locatie
controletijd
14.00 uur
verzameltijd
18.00 uur
eventuele wijziging vaart afgelast!
vanwege weersverwachting met name wind, wordt deze vaart, helaas weer afgelast.

Take your seat
Mattie en Else

datum
22-09-2019
locatie
controletijd
14.00 uur
verzameltijd
18.00 uur
eventuele wijziging vaart afgelast!
wegens weersverwachting m.n regen wordt deze vaart afgelast.

reservevaart

datum
29-09-2019
locatie
controletijd
14.00 uur
verzameltijd
18.00 uur
eventuele wijziging vaart afgelast!
vanwege weersverwachting wordt ook deze vaart geannuleerd.


datum
01-10-2019
locatie
controletijd
uur
verzameltijd
uur
eventuele wijziging vaart onder voorbehoud
Er zullen dit jaar geen vaarten meer voor BBV gepland worden aangezien het risico van afgelasting vele malen groter is dan de kans op varen. Het vaarseizoen voor BBV start in april 2020.

foto's van de vaarten

Ballon de Blauwe Vogel

icon ballonweetjes

Ballonweetjes

De eerste ballon met mand en uitrusting is van 2007 tot 2013 belangeloos ter beschikking gesteld door RSM. In 2014 werd de hele configuratie aan de stichting geschonken. Dankzij donaties kon de eerste ballon in 2015 vervangen worden door een uitstekend tweedehands exemplaar. Deze nieuwe Blauwe Vogel is 25,5 meter hoog en heeft een diameter van 21 meter bij een omtrek van 67 meter. Hij bestaat uit meer dan 1.480 m² stof en heeft een volume van 4.530 m³. Vanaf 2017 beschikt de stichting dankzij nieuwe donaties over een rolstoeltoegankelijke mand.

icon crew

Crew

De ballon wordt gevaren door een professionele crew met ervaren aëronaut. De gehele configuratie (ballon, mand, brander en trailer) zijn eigendom van de stichting. Dankzij de samenwerking met ballonorganisaties kan de stichting de kostprijs per vaart reduceren. 

icon weldoeners

Weldoeners

Onderstaande stichtingen maakten de aanschaf van onze nieuwe rolstoeltoegankelijke mand en bijbehorende brander en trailer mogelijk:                                                       Sint Clemens Stichting, Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof en Old Grand Dads

 

icon vertreklocaties

Vertreklocaties

Tenzij de herkomst van de passagiers anders verlangt stijgt De Blauwe Vogel altijd in Limburg op. Hierbij zal een voor de passagiers centraal gelegen startpunt gekozen worden. De keuze van die locatie wordt ook bepaald door de windrichting: een vaart over de Limburgse heuvels of de eigen woonplaatsen is interessanter dan over een industriegebied.

icon weer

Het weer

Er zal uitsluitend gevaren worden onder de meest veilige en optimale weersomstandigheden. In de praktijk betekent dit dat het weer bepaalt of de ballon kan varen. De kans dat een vaart door weersomstandigheden - soms op de dag zelf nog - afgeblazen moet worden is dan ook niet denkbeeldig.

icon duur

Duur van de vaart

Een vaart duurt maximaal 2 uur. Afhankelijk van de windrichting en -snelheid zal geland worden in Nederland, België of Duitsland. De volgauto kan de passagiers helaas niet terugbrengen naar de plaats van vertrek, hier zal door de passagiers zelf vervoer geregeld dienen te worden.

Wie kan er mee

Wie kan mee

In principe kan iedereen mee die voldoet aan een van de punten van onderstaand profiel:

Ernstig en/of langdurig zieke kinderen en kinderen herstellend van ernstige/langdurige ziekte
Kinderen in asielzoekerscentra
Personen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap
Alleenstaande, eenzame mensen
Kinderen uit gezinnen met een moeilijke thuis- of opvoedingssituatie en/of precaire financiële situatie. Afhankelijk van de omstandigheden kan de stichting besluiten om het hele gezin voor zover mogelijk deel te laten nemen aan de vaart

Behalve de aëronaut kunnen er 6 personen mee, bijvoorbeeld 5 kinderen plus 1 begeleider. Dit betekent dat er geen ruimte zal zijn voor derden. Wij vragen begrip hiervoor, met name van de naaste familieleden van de passagiers.

De stichting streeft ernaar om tenminste tien vaarten per jaar te maken. Met deze frequentie zal de wachtlijst niet verder toenemen en kunnen uitgestelde vaarten vrij snel (afhankelijk van het weer) alsnog gemaakt worden.

Toestemming

Deelname van kinderen en verstandelijk gehandicapten kan uitsluitend met schriftelijke toestemming van ouders/verzorgers en na het overleggen van een medische Verklaring van geen bezwaar. Deze toestemming en Verklaring van geen bezwaar zijn absolute voorwaarden. Bovendien zal een begeleider deel moeten nemen aan de vaart.

Download toestemmingsformulier 

 

 

 

Passagierskeuze

Om organisatorische redenen is het niet mogelijk dat deelnemers zichzelf aanmelden.
Ze kunnen worden aangemeld door bijvoorbeeld ouder(s), de (speciale) school die zij bezoeken, hulporganisaties of de instelling waar ze verblijven. Dit om te garanderen dat elke aangemelde passagier ook inderdaad tot een van de doelgroepen behoort. Ook is het mogelijk dat een sponsor een groep aanmeldt.

Zij die aangemeld zijn, dragen de verantwoordelijkheid om ook daadwerkelijk aan de vaart deel te nemen, overmachtsituaties daargelaten. Wanneer deelnemers zonder opgaaf van reden verstek laten gaan zullen zij geen tweede kans krijgen om aan een vaart deel te nemen! Er zijn per vaart slechts vijf plaatsen beschikbaar en elke niet bezette plaats gaat ten koste van personen die wél graag hadden deelgenomen.

Vrijwillige bijdrage

Logistiek en organisatie, brandstof voor ballon en volgwagen, materiaalkosten en de inzet van een professioneel team: een ballonvaart is en blijft een kostbare zaak. De stichting stelt het dan ook zeer op prijs als een deelnemer een vrijwillige bijdrage geeft. Deze bijdrage kan gestort worden op rekeningnummer NL16INGB0654629161 t.n.v. Stichting Ballon de Blauwe Vogel Maastricht. Ook is het mogelijk om uw bijdrage op de vaardatum voor aanvang van de vaart (contant) te overhandigen aan een van de aanwezige bestuursleden.

Over de stichting

over de stichting


Beleidsplan 2019.

We hopen minimaal 10 vaarten te kunnen maken en als de fondswerving gunstig verloopt, worden 15 vaarten gepland. We verwachten ook, net als afgelopen jaar dat donaties van particulieren en stichtingen extra vaarten mogelijk gaan maken. BBV ontkomt niet aan “prijsstijgingen” velerlei gebied en de kostprijs van een vaart zal rond 700 euro gaan bedragen. Zeer waarschijnlijk zullen we ook te maken krijgen met een toename van “afgelaste vaarten“ vanwege de weerssituatie en het strikte uitgangspunt voor onze kwetsbare doelgroep dat veiligheid voor alles gaat (hetgeen gaat inhouden dat ook inhaalvaarten gepland moeten worden).

Kinderen en jongeren zijn en blijven onze eerste en dus belangrijkste doelgroep, die in veel gevallen een van de ouders als mede passagier wensen. De aanvragen van volwassen passagiers, met bijvoorbeeld de ziekte ALS is inmiddels verviervoudigd. De rolstoeltoegankelijke mand met twee safe seats heeft tot gevolg dat slechts 4 passagiers aan boord kunnen hetgeen tot gevolg heeft dat er ook in 2019 meer vaarten gepland dienen te worden. Uiteraard e.e.a. passend binnen het beschikbaar budget. Ook hebben, in overleg met Stichting “de Knoevel”, enkele families de mogelijkheid om een ballonvaart te maken. Naast de donatie van St. “de Knoevel” ontvangen wij ook donaties van St. “Vooruit”,  St. “Kannnunik Salden”, “Léon Reinards St.” en zoals boven genoemd ook van particulieren. Deze donaties maken het voor BBV mogelijk om in 2019 maximaal een vijftiental vaarten te realiseren en de jaarlijkse vaste kosten van verzekering en verplichte keuring te voldoen. Voor het vaarjaar 2019 is een bedrag van ruim 10.000 euro begroot.

ANBI -status


ANBI

Met ingang van 1 januari 2014 heeft de overheid aan Stichting de Blauwe Vogel de ANBI-status toegekend. Deze wordt uitsluitend toegekend wanneer wordt voldaan strikte voorwaarden, zoals:

• De organisatie zet zich voor minstens 90% in voor het algemeen belang
• De organisatie heeft geen winstoogmerk
• Organisatie en alle betrokkenen voldoen aan de integriteitseisen
• De organisatie beschikt over een strikt gescheiden, beperkt eigen vermogen
• De administratie van de organisatie is transparant en algemeen toegankelijk.

 

het bestuur


Bestuurssamenstelling en namen van bestuursleden:

Mennen Mathijs, penningmeester 

Vreuls Nicolaas, voorzitter

Gijsen Marcel, secretaris

Hupperets Pierre, zonder portefeuille.

De bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd ( zie statuten )

Voor contact met betrekking tot vaarten, reserveringen enz. kan men zich wenden tot de voorzitter: Niek Vreuls.

 

adviseurs


Als adviseur is aan de stichting verbonden:

- Frans Spanjaard, Strategie & Communicatie,                    Maastricht

naar ANBI

donateurs

Dat een ballonvaart veel betekent voor onze passagiers blijkt niet alleen uit hun reacties maar ook uit de donaties die zij soms voorafgaand aan een vaart aan ons overhandigen.

 

Als stichting zonder winstoogmerk zijn wij echter grotendeels afhankelijk van donaties van dienstverlenende stichtingen, serviceclubs, bedrijfsleven, particulieren, etc.. Giften, zowel kleine als grotere, zijn dan ook altijd zeer welkom:

Stichting Ballon de Blauwe Vogel

NL16INGB0654629161

Schenkingen zullen niet alleen continuering van onze activiteiten betekenen, het kan ook de vaarfrequentie verhogen. Dat laatste zal zeer welkom zijn, aangezien het aantal potentiele passagiers als gevolg van onze nieuwe rolstoeltoegankelijke mand sterk gestegen is.

wij danken

Wij danken onze donateurs, groot en klein, uit naam van iedereen die vanaf 2007 deel heeft kunnen nemen aan een ballonvaart. Dankzij schenkingen van onderstaande donateurs kunnen wij ook dit jaar weer mensen blij maken met een aantal vaarten:

Léon Reinards Stichting
Elisabeth Strouven Fonds
Stichting Vooruit!
Personeel en directie van RSM Accountants en Fiscalisten
De Nieuwste Pabo van Fontys- en Zuyd-Hogescholen Sittard
Crowdfunding via Facebook: iedereen die ons een warm hart toedraagt en ons heeft gesteund met een donatie

Stichting Aktie ‘68 
Rabobank Maastricht (Droomwens) 
Rotary Maastricht-Geuldal 
Rotary Hoensbroek 
Lionsclub Heerlen 
Lionsclub Kerkrade 
Lionsclub Maastricht 
Kiwanis Maastricht-Heuvelland 
Kiwanis Bronsgroen 
Hulpfonds Preuvenemint 
Café Sjiek 
PV Q-park 
Young Business Club 
ArtApart mediavormgeving 
S. Vergoossen 
Ouders Levi Ramakers